Prava potrošača

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu о zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – dr. zakon), u daljem tekstu: Zakon, kupovina preko naše internet prodavnice www.Nabavkaonline.com smatra prodajom na daljinu.
U slučaju kupovine na daljinu prodavac nije dužan da kupcu izda fiskalni račun, a u skladu sa članom 2. stav 1. tačka 1) Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase („Službeni glasnik RS“, br. 61/10, 101/10, 94/11, 83/12, 59/13, 100/14), već sva prava potrošač može ostvariti na osnovu ugovora o prodaji na daljinu. Nabavkaonline doo će Vam poslati račun na Vašu kućnu adresu ili na Vašu email adresu.
Nabavkaonline doo je PDV obveznik i sa računom kupci mogu da ostvare povraćaj za plaćeni PDV, za grupe proizvoda koji odobrava Republika Srbija.
Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Izjava o odustanku mora biti svojeručno potpisana.
Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Troškove povraćaja robe u slučaju odustanka snosi kupac.
Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i, po mogućnosti, u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.).
Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo. 

Politika privatnosti

Nabavkaonline je posvećen zaštiti svih informacija koje sakuplja i čuva o Vama. Korisnici naših usluga prihvataju da se podaci o njima koriste u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Prilikom kupovine proizvoda na internet stranice Nabavkaonline.com zahtevaćemo od Vas lične informacije, kao što su ime i prezime, adresa stanovanja, email adresa, telefonski broj. Nabavkaonline.com koristi sakupljene informacije prvenstveno u svrhu obrade zahteva korisnika i posetioca sajta. Sve standardne mere predostrožnosti se preduzimaju kako bi se sprečio neovlašćen pristup ovim podacima. 

Nabavkaonline ne razmenjuje nijednu informaciju o korisnicima sa trećim licima. Nabavkaonline.com može koristiti informacije u cilju održavanja kontakta sa kupcima i obaveštavanja o razvoju našeg poslovanja. Naša web stranica može sadržati linkove ka drugim web stranicama (partnerima). Međutim, nakon što se odlučite da napustite našu stranicu (putem linka), trebalo bi da imate na umu da mi nemamo nikakvu kontrolu nad tim drugim web stranicama. Dakle, ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost bilo koje informacije koje ste dali prilikom posete drugih web prezentacija. Registracijom / kupovinom na internet stranici Nabavkaonline.com, smatra se da je korisnik ovu Izjavu o politici privatnosti u celosti pročitao, razumeo i prihvatio.

Vaša prava

2 Godine - Imate pravo na opravku ili zamenu robe.

14 Dana - Imate pravo da se predomislite ukoliko ste poručili robu preko interneta.

8 Dana - Rok u kome prodavac mora da odgovori na reklamaciju.

15 Dana - Rok za rešavanje reklamacije (osim za nameštaj i tehniku robu, kada je rok za rešavanje 30 dana).

30 Dana - Rok u kome je prodavac dužan da Vam isporuči robu, ukoliko nije drugačije ugovoreno.